ONTVANG 0,50% CASHCOINS HEMA Aanbieders.be - Internet
Pasta voor kids
29/04/2016

Het is vaak lastig om de kinderen aan het eten te krijgen zonder iedere avond patat, pizza of pannenkoeken op tafel te zetten. Groente zijn vies en bah! We willen je graag een eindje op weg helpen en hebben 4 heerlijke pasta’s voor je op het menu staan waar jouw kinderen vast geen nee tegen kunnen zeggen!

Tagliatelle met wortelsaus en gerookte zalm
Wat je nodig hebt: ui, knoflook, bouillon blokje, wortels, blikje tomatenblokjes, crème fraîche, gerookte zalm en tagliatelle. Snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in de pan met wat olijfolie. Voeg het blikje tomatenblokjes, in plakjes gesneden wortel en het bouillon blokje toe. Laat dit even staan en voeg als laatste crème fraîche toe om het smeuig te maken. Kook de tagliatelle, giet deze af en meng het met de saus. Doe de pasta op het bord, leg wat plakjes gerookte zalm erop en smullen maar!

Pasta met tomatensaus en chipolataworstjes
Wat heb je nodig? Ui, bleekselderij, wortel, blikje tomatenblokjes, basilicum, peterselie, oregano, spaghetti slierten en chipolataworstjes. Snipper de ui, snijd de bleekselderij en wortel in stukjes en bak dit samen in de pan met wat olijfolie. Voeg het blikje tomatenblokjes toe en breng op smaak met de basilicum, peterselie en oregano. Kook ondertussen de spaghetti en bak de chipolataworstjes in stukjes. Voeg de chipolataworstjes en de spaghetti bij de saus en aan tafel!!

Spaghetti alla carbonara
Je hebt nodig: gerookte spekreepjes, spaghetti slierten, eierdooiers en geraspte Parmezaanse kaas. Kook de spaghetti en bak de spekjes krokant. Klop ondertussen 4 eidooiers los en voeg hier 100 gram geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Giet de spaghetti af en voeg hier het eierdooier mengsel aan toe. Garneer met spekjes en je bent ready-to-eat.

Pasta courgette
Een slimme manier om je kinderen groente te laten eten. Kook spaghetti en snijd de courgette in vergelijkbare slierten of gebruik een speciaal apparaat. Bak de courgette slierten kort en voeg hierbij een half blikje tomatenblokjes. Voeg wat zuivelspread toe aan je saus om het romig te maken. Giet de spaghetti af en voeg deze bij de saus. Schep de pasta op en garneer met Parmezaanse kaas en Italiaanse ham.

En een extra tip: laat je kinderen helpen met koken. Als ze zelf hebben geholpen zijn ze zo ontzettend trots, dat zij het graag willen eten!

   
ONTVANG 0,50% CASHCOINS HEMA BookSpot
visit register click click